Zaposlenici Coninga podnijeli zahtjev za stečaj tvrtke

Bez autora
Mar 27 2013

Zaposlenici Coninga d.d. podnijeli su zahtjev za pokretanje stečaja tvrtke pri Trgovačkom sudu u Varaždinu. Kao razlog podnošenja zahtjeva za pokretanje stečaja navodi se neisplata plaća, a dug tvrtke s osnova osam neisplaćenih plaća narastao je na 12 milijuna kuna. Predsjednik Uprave Coninga d.d. Stjepan Ptiček poslao je Financijskoj agenciji (Fina) zamolbu za produljenje roka za dostavu dodatne dokumentacije za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, budući da je rok dostave istekao s jučerašnjim danom. Uprava tvrtke Coning već je prije predala dokumentaciju za pokretanje predstečajne nagodbe, no zbog nepotpune dokumentacije rok za dopunu produljivao se dva puta, 17. siječnja te početkom ovog mjeseca. Ako Fina ne udovolji zahtjevu Uprave, to znači da neće biti pokretanja predstečajne nagodbe, što je ujedno i razlog da se odmah pokrene stečaj tvrtke. Informacija o tome znat će se možda već tijekom sutrašnjeg dana.

Zaposlenici Coninga podnijeli zahtjev za stečaj tvrtkeZaposlenici Coninga d.d. podnijeli su zahtjev za pokretanje stečaja tvrtke pri Trgovačkom sudu u Varaždinu, potvrdio je za Hinu sindikalni povjerenik zaposlenika Srećko Vidaček.

Kao razlog podnošenja zahtjeva za pokretanje stečaja Vidaček navodi neisplatu plaća, ističući kako je dug tvrtke s osnova osam neisplaćenih plaća narastao na 12 milijuna kuna.

Vidaček je ujedno potvrdio informaciju da je predsjednik Uprave Coninga d.d. Stjepan Ptiček poslao Financijskoj agenciji (Fina) zamolbu za produljenje roka za dostavu dodatne dokumentacije za pokretanje postupka predstečajne nagodbe, budući da je rok dostave istekao s jučerašnjim danom.

Uprava tvrtke Coning već je prije predala dokumentaciju za pokretanje predstečajne nagodbe, no zbog nepotpune dokumentacije rok za dopunu produljivao se dva puta, 17. siječnja te početkom ovog mjeseca.

Ako Fina ne udovolji zahtjevu Uprave, to znači da neće biti pokretanja predstečajne nagodbe, što je ujedno i razlog da se odmah pokrene stečaj tvrtke. Informacija o tome znat će se možda već tijekom sutrašnjeg dana, rekao je Vidaček.

Zaposlenici Coninga d.d. te zaposlenici ostalih tvrtki iz grupacije, Congame, Coning ecogradnje i Coneca, u štrajku su više od mjesec dana zbog neisplata plaća i ostalih potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik